Comunitate - Cultură Spirituală Ecologie Miercuri, 20 Iunie 2018
Ecologie
Vineri, 06 Iulie 2012 23:42
Votează articolul
(2 voturi)

Persoanele care doresc să scape prin ardere de vegetaţia în exces trebuie să respecte anumite reguli. Conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, arderea miriştilor este interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenire răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Pentru obţinerea acceptului de ardere a miriştilor sau vegetaţiei se prevede obligativitatea depunerii la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, a următoarelor documente:

1. Fişa de inspecţie/monitorizare emisă de Direcţia pentru Agricultură – Unitatea Fitosanitară

2. Adresa prin care a fost informată primăria pe raza căreia sunt amplasate terenurile pentru care se solicită acceptul

3. Adresă de notificare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

4. Harta amplasamentului

Marţi, 05 Iunie 2012 15:14
Votează articolul
(1 Vot)

Cadrele didactice, studenţii, elevi dar şi preşcolarii sunt invitaţi să dovedească cultivarea respectului pentru sine şi pentru natură. Inspectoratul Şcolar al Judeţului  Bihor, Eco-Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Bălcescu“ Oradea, Eco-Şcoala cu clasele I-VIII, ”Avram Iancu“ Oradea, Universitatea Oradea şi Universitatea „Agora” Oradea, organizează în data de 7 iunie 2012,  "Simpozionul Naţional Pro Eco!". Locul de desfăşurare este în incinta Eco-Şcolii cu clasele I-VIII “Nicolae Bălcescu“ Oradea, strada Marius Cosma, nr. 8.

Evenimentul are drept scop instruirea tinerilor în vederea îmbunătățirii calității vieții prin acrearea unor atitudini pozitive față de mediul înconjurător pentru a identifica şi a rezolva problemele de mediu.

Simpozionul va cuprinde două secţiuni, una destinată cadrelor didactice şi cealaltă elevilor. Comunicarea ştiinţifică trebuie să cuprindă aspecte practice şi teoretice privind demersurile didactice creative desfăşurate cu copiii: referat, proiect tematic, proiect educaţional, însoţite de material vizual ilustrativ în format powerpoint (PPT). Elevilor li se cere realizarea unor materiale powerpoint (PPT) pe teme ecologice și de protecție a mediului.  

Vineri, 01 Iunie 2012 14:45
Votează articolul
(1 Vot)

În scopul susţinerii titlului de "Capitală verde a României", municipalitatea lansează un concurs în perioada 1-15 iunie. Orădeni sunt invitaţi să demonstreze cât sunt de gospodari prin amenajarea cât mai interesantă a spaţiilor verzi din faţa blocurilor. Pentru a intra în competiţie, doritorii trebuie să îşi fotografieze amenajările şi să le înscrie în concursul intitulat „Spaţii verzi de care suntem mândri", pe adresa de mail:   Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Juriul concursului este format din primarul Ilie Bolojan, reprezentanţi ai autorităţilor de mediu şi membri ai echipei Umbrela Verde. Juriul va acorda o nota cuprinsă între 1 şi 10 fiecărui spatiu verde înscris în concurs, iar primii clasaţi vor fi vizitati de comisie. La final, câştigătorii vor fi premiaţi.

Vineri, 25 Mai 2012 11:29
Votează articolul
(1 Vot)

 

Cetăţenii care doresc să renunţe la deşeurile de echipamente electrice şi electronice o pot face sâmbătă, 2 iunie, între orele 08:00 şi 18:00. După cum ne-a obişnuit acţiunea lunară se va desfăşura la cele 5 puncte fixe de colectare situate astfel:

Cartierul Rogerius  -  zona Spitalului Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu''

Cartierul Rogerius  - zona  str. Sovata, în dreptul Punctului Termic 109, în vecinătatea blocurilor C4-C5

Cartierul Ioşia       - zona str. Oneştilor, parcare supermarket Penny

Cartierul Nufărul     - zona ultimei staţii de tramvai

Calea Clujului         - zona Stationar 3- Obstetrica-Ginecologie Oradea

Pentru cantităţi mari de DEEE persoanele fizice şi/sau juridice, asociaţiile de locatari pot contacta S.C. Bene Internaţional S.R.L. Oradea la tel. fix: 0259. 406.276; tel..mobil: 0731. 372.103, firma asigurând preluarea şi transportul gratuit pentru deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

Joi, 10 Mai 2012 12:54
Votează articolul
(1 Vot)

Iniţiată de către Ministerul Mediului şi Pădurilor, acţiunea "Let's do it Romania", instituie ziua de 12 mai drept zi de curăţenie naţională.

Proiectul va prinde viaţă şi la Oradea, concretizându-se într-o amplă acţiune de salubrizare a malului Crişului Repede, pe o porţiune de circa 6 km, între Podul „Cele Trei Crişuri” şi Podul Densuşianu. La acţiune vor participa voluntari, agenţi locali şi reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din municipiu.

Cei care doresc să se implice voluntar în acţiune sunt aşteptaţi sâmbătă, 12 mai, de la ora 9:00, pe Aleea Gojdu, peste drum de Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Joi, 03 Mai 2012 12:25
Votează articolul
(1 Vot)

Cetăţenii care doresc să renunţe la deşeurile de echipamente electrice şi electronice o pot face sâmbătă, 5 mai, între orele 08:00 şi 18:00. După cum ne-a obişnuit acţiunea lunară se va desfăşura la cele 5 puncte fixe de colectare situate astfel:

Cartierul Rogerius  -  zona Spitalului Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu''

Cartierul Rogerius  - zona  str. Sovata, în dreptul Punctului Termic 109, în vecinătatea blocurilor C4-C5

Cartierul Ioşia       - zona str. Oneştilor, parcare supermarket Penny

Cartierul Nufărul     - zona ultimei staţii de tramvai

Calea Clujului         - zona Stationar 3- Obstetrica-Ginecologie Oradea

Pentru cantităţi mari de DEEE persoanele fizice şi/sau juridice, asociaţiile de locatari pot contacta S.C. Bene Internaţional S.R.L. Oradea la tel. fix: 0259. 406.276; tel..mobil: 0731. 372.103, firma asigurând preluarea şi transportul gratuit pentru deşeurile de echipamente electrice şi electronice. 

Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 11:56
Votează articolul
(1 Vot)

Obligativitatea colectării selective a deşeurilor în cazul administraţiilor publice locale a condus la semnarea unui protocol de colaborare între Primăria municipiului Oradea, S.C.Eco Rom Ambalaje SA, S.C. RER Ecologic Service SA şi S.C. Eco Bihor SRL. Înţelegerea vizează implementarea unui sistem de colectare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje în municipiul Oradea. 

În urma protocolului, S.C Eco Rom Ambalaje SA oferă în mod gratuit municipiului Oradea 650 de containere tip IGLOO de capacitate 2,5 mc, dintre care 230 bucăţi pentru colectarea de hârtie-carton (albastru), 300 bucăţi pentru plastic (galben) şi 120 bucăţi pentru sticlă (verde).

Întrucât până în anul 2020 trebuie să se atingă un nivel de pregătire pentru reutilizare şi reciclare de minimum 50 % din masa totală a cantităţilor de deşeuri provenite din deşeuri menajere, municipalitatea va colabora cu S.C. Eco-Rom Ambalaje SA în vederea analizării calităţii deşeului din containere cu suportul operatorului de salubritate SC RER Ecologic SA, care va asigura golirea şi transportul deşeului din containerele de colectare separată către staţia de sortare. 

 

 

Luni, 23 Aprilie 2012 15:12
Votează articolul
(1 Vot)

În cursul acestei săptămâni, respectiv marţi, 24 aprilie şi joi, 26 aprilie, S.C. RER. Ecologic Service va distribui persoanelor fizice 17.000 de saci galbeni pentru colectarea deşeurilor reciclabile. Aceştia se vor distribui gratuit la fiecare adresă prevăzută în contractul de salubritate, odată cu ridicarea deşeurilor menajere. Cetăţenii vor trebui să folosească aceşti saci pentru colectarea deşeurilor reciclabile: hârtie, carton, folie, PET-uri, şi doze de aluminiu.

Miercuri, 18 Aprilie 2012 11:36
Votează articolul
(0 voturi)

Luna curăţeniei a ajuns la momentul bilanţului. Pe parcursul întregii campaniii s-au transportat aproximativ 1800 de tone deşeuri de la cele 33 de puncte de colectare amenajate pe toată raza municipiului. Cantitatea ridicată în acestă perioadă este mai mare cu 500-600 de tone decât într-o lună de salubrizare obişnuită. 

Vineri, 20 Aprilie 2012 09:36
Votează articolul
(1 Vot)

Cetăţenii care doresc să renunţe la deşeurile de echipamente electrice şi electronice o pot face sâmbătă, 21 aprilie, până la orele 18:00. După cum ne-a obişnuit acţiunea lunară se va desfăşura la cele 5 puncte fixe de colectare situate astfel:

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012 00:06
Votează articolul
(1 Vot)

Deratizarea de primăvară a zonelor publice şi spaţiilor verzi ale municipiului Oradea se va desfăşura în perioada 10-19 aprilie. În acest răstimp parcurile, scuarurile şi malurile apelor curgătoare vor fi tratate conform normelor în vigoare.

Miercuri, 07 Martie 2012 21:52
Votează articolul
(1 Vot)

Curăţenia de primăvară nu se lasă aşteptată nici anul acesta. Primăria Oradea declară deschisă campania de curăţenie de primăvară care se va desfăşura în perioada 12 martie – 15 aprilie. Pentru rezultate vizibile municipalitatea face apel la asociaţiile de proprietari şi simpli orădeni să participe activ prin lucrări de salubrizare a zonelor verzi. 

Joi, 08 Martie 2012 23:14
Votează articolul
(0 voturi)

Cetăţenii care doresc să renunţe la deşeurile de echipamente electrice şi electronice o pot face sâmbătă, 10 martie, până la orele 18:00. După cum ne-a obişnuit acţiunea lunară se va desfăşura la cele 5 puncte fixe de colectare situate astfel:

Miercuri, 07 Martie 2012 22:28
Votează articolul
(1 Vot)

În urma unui proiect lansat de către Umbrela Verde, program al URBB - Tuborg Romania în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, municipiul Oradea a primit titlul de Capitala Verde a României, trofeu pe care-l va deţine timp de un an. Proiectul a avut scopul de a responsabiliza publicul român şi administraţiile cu privire la importanţa respectării mediului înconjurător.

Articole recente

Ultimele comentarii

Horoscop

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.