Agenda locală Luni, 16 Iulie 2018
Agenda Locală
Joi, 20 Septembrie 2012 16:24
Votează articolul
(1 Vot)

Primăria municipiului Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor că în ziua de 21 septembrie 2012, ora 11.00 conform Planului Local pentru Situații de Urgență va avea loc un exerciţiu de verificare a sistemului centralizat de alarmare al municipiului. Scopul acestuia este verificarea sistemului de alarmare în situaţii de urgenţă, cunoaşterea de către populaţie a semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a modului de comportare în astfel de situaţii.

Miercuri, 19 Septembrie 2012 16:18
Votează articolul
(1 Vot)

Începând cu data de 14 septembrie 2012, comisarul șef de poliție Laza Gheorghe Alexandru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor al județului Bihor, este detașat timp de 6 luni pe funcția publică de conducere de Director executiv al Poliției Locale Oradea. Detașarea se face la solicitarea Primăriei Oradea și cu acceptul Ministerului Administrației și Internelor, pentru eficientizarea activității Poliției Locale.

Luni, 10 Septembrie 2012 15:12
Votează articolul
(1 Vot)

Primăria Oradea va organiza o dezbatere publică cu privire la regulamentul privind desfășurarea activității de publicitate stradală în Oradea. Dezbaterea publică va avea loc joi, 13 septembrie 2012, ora 16:00 în Sala Mare a Primăriei.

Marţi, 28 August 2012 17:44
Votează articolul
(1 Vot)

Luna septembrie se anunţă a fi destinată refacerii străzilor din Oradea. Municipalitatea a predat constructorilor, la începutul acestei săptămâni, nu mai puţin de 19 străzi în vederea demarării execuţiei lucrărilor de modernizare.

Lucrările vor fi executate de către firmele Drumuri Orăşeneşti, Selina, Gauss Topo şi Asfamixt, iar perioada de execuţie variază de la o lună până la 6 luni, în funcţie de lungimea străzilor şi a lucrărilor care vor fi executate. Firmele executante au obligaţia de a începe aceste lucrări până la începutul lunii septembrie.

În ataşament se găseşte lista completă a străzilor care intră în procesul de modernizare.

Marţi, 10 Iulie 2012 00:05
Votează articolul
(0 voturi)

Zona Metropolitană Oradea în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Parcul Industrial Eurobusiness Oradea organizează o întâlnire ce va avea ca principal subiect evoluția indicatorilor macro-economici ai României în perioada următoare. 

Evenimentul va avea loc la hotel Ramada, sala Bordeaux, începând cu ora 17:00 în data de 11 Iulie și ora 10:00 în data de 12 Iulie. Invitaţii speciali ai acestui eveniment vor fi Daniel Dăianu, doctor în economie, fost ministru al Finanţelor, în perioada 1997- 1998, Vasilica Baciu, director în cadrul Ministerului Administrației si Internelor - Direcția pentru comunități locale, zone asistate, ajutor de stat și parteneriat cu structurile asociative și Marcel Boloș, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Vineri, 22 Iunie 2012 15:21
Votează articolul
(1 Vot)

Vânzătorii de pepeni vor licita de acum înainte pentru amplasamentele de pe domeniul public. Perioada de comercializare a pepenilor pe domeniul public în acest an este 01.07.2012 - 30.09.2012 iar municipalitatea a stabilit ca procedura de închiriere a acestor suprafeţe să fie licitaţie publică cu strigare. Aceasta va avea loc joi, 28 iunie, de la ora 12:00, în sala mare a Primăriei Oradea. Preţul de pornire al licitaţiei este de 3 lei/mp/zi, iar pasul de licitaţie este de 1 leu.

Cei interesaţi să închirieze aceste amplasamente vor trebui să depună până cel târziu în data de 27 iunie, ora 15:00, cererea pentru participare la licitaţie, la care va trebui să anexeze: certificatul de producător de pepeni şi cartea de identitate (xerocopie), Certificatul Unic de Înregistrare (CUI – xerocopie), Certificatul constatator de la Registrul Comerţului privind obiectul de activitate, extras de rol emis de Administraţia Imobiiară Oradea, copia chitanţei pentru plata taxei de participare la licitaţie (taxa de 5 lei/loc/amplasament) şi a garanţiei de participare la licitaţie (garanţia este de 50 lei/loc).

Cele 19 amplasamente care vor intra în licitare sunt următoarele:

1. Str D Cantemir intersecţie cu Aleea Salca        1 loc X 6 mp             

2. Str Bumbacului intersecţie cu Aleea Zidarilor   2 locuri x 12 mp                    

3. Piata 22 Decembrie intersectie cu Feldioarei  1 loc x 6 mp              

4. Str Seleusului-zona complex comercial 2 locuri x 12 mp                    

5. Str Clujului-cartier Dragos Voda (parcare)        2 locuri x 12 mp                    

6. Str Cazaban intersectie cu Erofte Grigore        2 locuri x 9 mp                      

7. Str Calea Aradului intersectie cu Aviatorilor      1 loc x 9 mp              

8. Str Calea Aradului intersectie cu Decebal        2 locuri x 9 mp                      

9. Str Calea Aradului intersectie cu Aleea Calinului         2 locuri X 12 mp                   

10. Str Onestilor intersectie cu Splaiul Crisanei    2 locuri X 12 mp                   

11. Str Lacul Rosu intersectie cu Moldovei            4 locuri x 9 mp                      

12. Str Aluminei intersectie cu Dobrestilor            2 locuri x 9 mp                      

13. Str Stefan cel Mare intersectie cu Teodor Nes           2 locuri x 9 mp                      

14. B-dul Dacia intersectie cu G Calinescu (Profi)           1 loc x 12 mp            

15. B-dul Dacia nr 51-Zona bloc B52 (parcare)    2 locuri x 12 mp                    

16. Str Louis Pasteur intersectie cu Colinelor       2 locuri x 12 mp                    

17. Str Louis Pasteur intersectie cu E.Teodoroiu 2 locuri x 9 mp                      

18. Str Menumorut intersectie cu Sf. Apostol Andrei        2 locuri x 13 mp                    

19. Str Posada-zona complex alimentar Master (parcare)          2 locuri x 12 mp

Joi, 10 Mai 2012 13:23
Votează articolul
(1 Vot)

Perioada 14-20 mai 2012, va fi marcată drept Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Acesta reprezintă un eveniment naţional anual, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică. Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment iniţiat şi coordonat de către ProVobis-Centrul Naţional de Voluntariat în parteneriat cu VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România şi centrele locale de voluntariat din Romania.

Administraţia Socială Comunitară Oradea prin Centrul Unic de Voluntariat Comunitar Oradea (CUVCO) organizează în Oradea, a VIII-a ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Informaţii suplimentare în legătură cu acest eveniment pot fi obţinute prin persoanele de contact, Adina Pătroc (tel: 0771692271) şi Radiana Gheorghiţă (tel: 0722648064) . ..

Acţiunile propuse în cadrul acestei ediţii pot fi consultate în ataşament.

Luni, 07 Mai 2012 12:46
Votează articolul
(1 Vot)

Sărbătorită anual pe data de 9 mai, Ziua Europei a intrat şi în 2012 pe calendarul festivităţilor publice. Începând cu ora 19:00, parcarea din strada Independenţei va găzdui un spectacol la care vor participa trupe locale dar şi interpreţi cunoscuţi la nivel naţional. Astfel, Meda Music, Red Wine, Lucian Oros, Puya, Anda Adam şi DJ Optick vor sărbători împreunăcu orădenii până în miez de noapte.

Marţi, 24 Aprilie 2012 20:02
Votează articolul
(1 Vot)

Municipalitatea orădeană dovedeşte iarăşi că e zeloasă atunci când vine vorba de avertizarea cetăţenilor. În baza HCL nr. 725/2006, printr-un comunicat al Poliţiei Locale Oradea, orădenilor le este atrasă atenţia asupra faptului că toţi deţinătorii de imobile au îndatorirea de a întreţine curăţenia locuinţelor, pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora, a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului. 

Neîndeplinirea acestor obligaţii poate fi usturătoare pentru buzunarele contribuabililor locali atât timp cât sancţiunea cu amendă contravenţională este cuprinsă între 1000 - 2500 lei pentru persoane fizice şi între 1500 - 2500 lei pentru persoane juridice.

Mai mult, cei deranjaţi de orice încălcare a conduitei civice ori aflaţi în relaţii nu prea amicale cu vecinii mai puţin harnici pot apela Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969, la telefonul verde 0800.800.518 sau pe e-mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Marţi, 17 Aprilie 2012 11:19
Votează articolul
(1 Vot)

Cu toate că reprezintă un eveniment mai puţin mediatizat, 18 aprilie marchează de aproape 30 de ani Ziua Intenaţională a Monumentelor şi Siturilor.  

Această aniversare oferă posibilitatea conştientizării publicului cu privire la patrimoniul monumental la nivel naţional şi mondial, precum şi cu privire la vulnerabilitatea acestuia şi la eforturile care sunt necesare pentru protecţia şi conservarea sa.

Pentru a marca într-un fel această sărbătoare, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice în parteneriat cu Primăria Oradea va organiza în sala mică a primăriei o dezbatere dedicată acestei zile. La eveniment vor participa oficialităţi locale dar şi reprezentanţii ai culturii orădene precum criticul de artă Ramona Novicov, istoricul Dukret Geza, Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii Judeţene şi Angela Lupşea, director executiv al Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor.

Luni, 02 Aprilie 2012 11:18
Votează articolul
(1 Vot)

Şedinţa ordinară din martie a Consiliului Local a avut pe ordinea de zi repartizarea finanţărilor nerambursabile alocate din fondurile bugetului local al municipiului Oradea pentru activităţile nonprofit de interes municipal. Proiectele depuse au fost evaluate de către comisia de evaluare a proiectelor în conformitate cu criteriile de evaluare prevăzute în regulamentul de acordare a finanţărilor.

Marţi, 20 Martie 2012 17:53
Votează articolul
(1 Vot)

Peste 25 de companii vor participa, în perioada 23 – 24  martie 2012, la prima ediţie a Târgului de Carieră Pentru Absolvenţi, un eveniment organizat de Secţia de Economie şi Ştiinţe Sociale a Colegiul de Excelenţă Janus Pannonius. Evenimentul va avea loc la Oradea în Sala Festivă al Universităţii Creştine Partium.

Marţi, 31 Ianuarie 2012 11:40
Votează articolul
(1 Vot)

Viceprimarul Biro Rozalia a anunţat astăzi în cadrul conferinţei de presă organizată la Primăria Oradea că intenţionează să amenajeze Piaţa Rogerius. Se dorește transformarea acesteia într-un centru de desfacere modern destinat comercializării produselor agro-alimentare. Conform celor declarate de viceprimarul Rozalia Biro, proiectul va fi depus în cursul acestui an, investiţia totală, care include ridicarea centrului de afaceri şi instruirea micilor producători, ridicându-se la cca. 6 milioane de euro. Contribuţia oraşului ar reprezenta însă de 38 la sută din cuantumul întregii sume.

Joi, 26 Ianuarie 2012 11:31
Votează articolul
(1 Vot)

La şedinţa ordinară de Vineri, 27 ianuarie 2012 a Consiliului Local Oradea Administraţia Imobiliară Oradea va înainta o măsura care vizează reabilitarea clădirii situate pe str. Independenţei nr. 3, clădire care aparţine Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.

«ÎnceputAnterior12UrmătorSfârşit»
Pagina 1 din 2

Articole recente

Ultimele comentarii

Horoscop

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.